שאלות ותשובות

איפה אוכל ללמוד על מבנה התכנית, התכנים הנלמדים, ומסגרת הזמנים?

ניתן למצוא את כל הפרטים בקישור הבא, ובו שלל הסברים על התכנית.

רגע מי אתם בכלל? מה זה הסדנא לידע ציבורי? מה זה Open GLAM? מה זה הכיתה?

שאלות מצוינות. אנחנו מזמינים אותך לקרוא קצת הסברים על כל מה שקורא כאן, ובאופן כללי עלינו.

האם עשיתם משהו דומה בעבר?

כן. בעבר קראנו לזה "הכיתה", ואחר כך "הכיתה 02". במסגרת הכיתה 02 עבדנו על הנגשה של מאגרים של הספריה הלאומית. אחד מקורות ההשראה שלנו היא Recurse Center מניו יורק (לשעבר Hacker School).

למי מיועדת התוכנית?

התוכנית פתוחה למשתתפים בשני ערוצים:

  • מפתחי תוכנה מנוסים, או סטודנטיות וסטודנטים לתארים מתקדמים במדעי המחשב.
  • מעצבות/ים ומומחי UX.

האם התוכנית מיועדת לחסרי נסיון? איזה נסיון נדרש?

אנחנו מחפשות מפתחות ומפתחים בעלי נסיון - אך אין דרישה לדעת שפה או טכנולוגיה ספציפית, תהיה לכם הזדמנות להכיר את הטכנולוגיות שנעבוד איתן במהלך התוכנית.

אני מתחיל את דרכי בעולם הפיתוח או העיצוב, וכמעט ואין לי נסיון, אבל מצד שני יש לי מלא מוטיבציה ויכולת. מה לעשות?

מוטיבציה ויכולת הם תחליפים ראויים לנסיון קודם. בהחלט נשמח לראות אותך ברשימת המועמדים, ויתכן ונחליט לקבל אותך לתכנית!

האם התוכנית מיועדת גם לאנשים נוספים - לדוגמא אנשי תוכן?

התכנית תתמקד בעניינים העוסקים בפיתוח תוכנה - אך במהלכה סביר להניח שצוותי העבודה יצרו קשר עם מתנדבות ומתנדבים בעלי כישורים נוספים. אם יש לך כישורים שכאלה, משתתפות ומשתתפי התכנית ישמחו לשתף אתך פעולה, ולראות את השתלבותך במיזמים במסגרת מפגשי הפיתוח השבועיים (בימי שני בתל אביב ובימי שלישי בירושלים).

מה צריך לעשות בכדי להתקבל?

שלב ראשון, יהיה להרשם לתכנית. ההרשמה כוללת הזנת פרטים אישיים, ושאלון הרשמה מפורט. כמו כן, כחלק מתהליך ההרשמה יהיה צורך לבחור דרך ממשק האתר פרויקטים מועדפים מתוך רשימת הההצעות.

לאחר ההרשמה נקיים ראיון טלפוני, ובמידת הצורך גם ראיון אישי. בהמשך, נשבץ את משתתפות ומשתתפי הפרויקט הנבחרים לצוותים ולפרויקטים.

למה שאלון ההרשמה כל כך ארוך?

הזמן המוקדש למיון המועמדות והמועמדים בתכנית מוגבל. לכן, כדי להקל על תהליך המיון, אנו שואלים שאלות רבות שיעזרו לנו לצמצם את הזמן הנדרש עבורנו להחליט מי מתאים לתכנית, שאחרת היינו נאלצים לשאול בעל פה.

בנוסף, אנחנו בפירוש מחפשים משתתפות ומשתתפים שיש להם זמן וסבלנות רבה להקדיש לפיתוח פרויקט. התכנית עצמה תדרוש ממך זמן ניכר, והאמת היא שאם אין לך זמן פנוי להקדיש למילוי השאלון - יתכן וזו פשוט לא התכנית עבורך..

התקבלתי, מה עכשיו?

עד תחילת התכנית כל משתתף מוזמן להתחיל ללמוד לבד את שפת התכנות python וכלים נוספים כמו git, בליווי מרחוק של צוות התכנית. כמו כן, זה יהיה השלב בו יתגבשו צוותי העבודה על הפרויקטים, כך שזה גם זמן מצוין להתחיל להכיר את עולם התוכן של הפרויקט, ואחד את השני.

מה העלות הכספית של התכנית עבור המשתתפים?

בזכות נותני החסות שלנו התכנית מוצעת ללא תשלום. אך כאמור לעיל, מאחר וההזדמנות היא נדירה ומיוחדת, הדרישות מצדנו, להשקעה ומחויבות במסגרת התכנית ואחריה, יהיו גבוהות בהתאם.

איפה כל הכיף הזה יקרה?

נפגש בקמפוס TLV של גוגל, יגאל אלון 98, ת"א. 10 דקות הליכה מרכבת השלום. כמו כן נתארח למפגשים חד פעמיים בגופי התרבות המשתתפים בתוכנית.

מה ההתחייבות המצופה ממני?

בזמן התוכנית כל משתתף נדרש להשתתף בצוות פיתוח של 2-3 מתנדבים שיעסקו בפיתוח פרויקט קטן. מכיוון שמדובר בצוותים קטנים, כל משתתף הוא למעשה מוביל - והצלחת הפרויקט תלויה בך! ולכן - אנו מצפים ממך להתחייב לפרויקט בו בחרת, להשקיע בו זמן ומאמץ בפיתוחו, יחד עם צוות העבודה שלך, ובתיאום עם הגוף עבורו נעשה הפרויקט.

מבחינת זמנים - אנו מצפים מהמשתתפים לקחת חלק בשמונת מפגשי התוכנית (בימי שני בין 10:00-18:00), וכן להשקיע עוד מספר שעות שבועיות בעבודה עצמאית.

לאחר התוכנית אנחנו מצפים מהמשתתפים להשתלב בקהילת הסדנא לידע ציבורי.

לא אוכל להתחייב להגיע כל שבוע ולכל כך הרבה זמן.

תוכנית זו אכן דורשת השקעת זמן ניכר בתקופה קצרה. ניתן עדיין להרשם ולציין את מגבלות הזמן שלך בטופס ההרשמה: נשמח לקשר אותך עם צוותי התוכנית במידה והם יהיו מעוניינים בעזרה נוספת.

בנוסף תמיד ניתן להצטרף למפגשי הפיתוח השבועיים של הסדנא לידע ציבורי.

מה יקרה במפגשים?

בשבועות הראשונים של המסלול נציג בפניך טכנולוגיות שונות שיעזרו לך בעבודה על הפרויקט, ונפגיש את צוותי העבודה עם אנשי הקשר בגופים המשתתפים, כהכנה לקראת הפרויקטים.

בהמשך נפגש ליום עבודה מלא פעם בשבוע. צוות הקורס יספק לצוותי ליווי טכנולוגי, מסגרת עבודה נוחה, ותכני העשרה נוספים.

מספר שבועות לאחר סוף התכנית נציג את התוצרים בערב מיוחד וחגיגי.

זה מספיק זמן בכדי לבנות פרויקט?

לקראת התוכנית ניסינו לבחור פרויקטים בקנה מידה המתאים למימוש בזמן קצר, וכל כאלו הניתנים לבניה בשלבים. כאמור, אנחנו מצפים מהמשתתפים להשקיע עוד זמן מדי שבוע בעבודה על הפרויקטים. ניתן יהיה להמשיך לעבוד יחד בקמפוס בימי שני לאחר סיום המפגשים, וכן להתארח אצל הגופים המשתתפים בתוכנית לעבודה בימים אחרים.

סיימתי את התכנית בהצלחה, ובניתי אחלה פרויקט. מה קורה עכשיו?

מבחינתך - עכשיו, לאחר שרכשת כישורים חדשים ומרגשים, אנחנו מעוניינים ומצפים ממך להשתלב בקהילת המתנדבים של הסדנא לידע ציבורי, ולהצטרף אלינו במאבק למען מידע פתוח.

מבחינת הפרויקט - רוב הפרויקטים אמורים להגיע לרמה של אב טיפוס, שיאפשר לגופים המשתתפים להחליט האם הם מעוניינים להמשיך בפיתוחו, ולשם כך לגייס את המשאבים המתאימים לכך. (חשוב להבהיר כי אין לנו שום אפשרות להבטיח מראש שהתמיכה בפרויקטים תמשיך לאחר סיום התוכנית).

האם אתם מספקים מחשבים למשתתפים בתוכנית?

לא. עליך להצטייד במחשב נייד אישי תקין ונח לפיתוח על מנת להשתתף בתכנית.

לאחר שאתנסה בפיתוח בקוד פתוח, האם תוכלו לעזור לי למצוא עבודה בתחום עם סיום התכנית?

איננו מתחייבים לכך. אך מצד שני, פעילות ופעילי הסדנא נמצאים בקשר אישי עם מגוון חברות, אשר לעיתים קרובות הן מחפשות עובדות ועובדי חדשים. במידת האפשר, נשמח לעזור למשתתפות ומשתתפי התכנית לצור קשר עם חברות על בסיס הכרות אישית.

בנוסף לסיפוק הרב, לחוויה הנדירה, להזדמנות היחודית לתרום לחברה, לקשרים החברתיים שאצור במהלך התוכנית, לנסיון שאצבור, ולתחומי הידע החדשים אליהם אחשף, האם גם מקבלים משהו נוסף?

עם סיום התכנית, ככל הנראה יוענק לך מכתב או תעודת הוקרה (טרם הוחלט סופית, אך סביר שהוא יודפס על נייר רגיל בלבד ולא ימוסגר), ובשאיפה גם חולצה וכמה מדבקות (עליהם ישלם מכיסו). אבל בינינו, אם זוהי הסיבה לעניינך בתכנית, כנראה שזה לא המקום הנכון עבורך.

בכל מקרה, בשום אופן מסלול זה אינו מוכר בדרך כלשהי כקורס עבור "גמל השתלמות"/"נקודות זכות"/"מוסד אקדמי רשמי" וכן הלאה.

יש לי שאלות נוספות. למי ניתן לפנות?

ניתן לפנות אלינו במייל, ונשתדל לחזור בהקדם.

אדיר, קראתי הכל, אני בעניין. מה עכשיו?

יאללה להרשם!